2014. december 21., vasárnap

Gluténmentes gesztenyés keksz,

vörös áfonyával



Hozzávalók:
  • 10 dkg gesztenyeliszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg cukor (én barnát használtam)
  • 1 tojás
  • 5 dkg lágy vaj
  • 5 dkg szárított vörös áfonya vagy 5 dkg csoki darabka
  • 1 csapott kk gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
Egy tálban elvegyítjük a gesztenyelisztet a mandulával, a cukorral és sütőporral, belemorzsoljuk a vajat, a tojással és a citromhéjjal, és a vörös áfonyával tésztává gyúrjuk. Amikor megvagyunk a tésztát fél órát hűtőbe tesszük. Ez után egyforma golyókat szakítunk, sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük és egy nedves kanállal egy kicsit lenyomjuk a tetejüket. Aranysárgára sütjük.
Nem is gondolná az ember, hogy ennyire finom tud lenni, minden gluténmentes sütemény, de ha megnézzük a hozzávalókat, a mi hagyományos tésztánkban nem teszünk ennyi csoda finom dolgot. Bátran próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése