2014. december 23., kedd

Glutén mentes fordított kókuszos





Hozzávalók 
  12,5 dkg étcsokóládé ,
  4 tojás,
  15 dkg ráma ,
  15 dkg cukor, 
  8 dkg darált mandula,  
  1 teáskanál sütőpor, 
  10 dkg glutén mentes liszt
  1 csipet só
A mázhoz  
  20dkg tejcsokoládé
  2,5 dl tejszin, 
  20dkg kókuszreszelék
Elkészités
Az étcsokóládét vizfürdő fölött felovasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A margarint  a cukorral habosra keverjük, a sárgáját egymás után beledolgozzuk.Hozzáadjuk az olvasztott csokóládét is. A mandulát elkeverjük a sütőporral,a lisztel,és ezt is a masszához keverjük.Végül a tojáshabot óvatosan  bele keverjük. Egy kisebb tepsit sütőpapirral kibélelünk és a csokis masszát bele simitjuk. 180 fokon kell sütni, Nekem gázas sütőm van itt a legkisebb fokozaton.  30 perc után tűprobával ellenőrizzuk ,hogy megsült-e .  Jó négy orát hülni hagyjuk.
5*5 cm kockákra vágjuk.
A mázhoz a tejszinbe felolvasztjuk a csokoládét ,nem forraljuk! Egy jó órát a hüttőbe tesszük. Ezután robotgéppel habosra keverjük. Ha túl sürü lenne egy kis tejjel,vagy tejszinnel lazitjuk.
A kókuszreszeléket  zsiradék nélkül kissé megpiritjuk egy serpenyőben, kihűtjük.A sütemény kockák minden oldalát megkenjük a krémmel és megforgatjuk a kókuszreszelékben.
 
Nagyon finom!



1 megjegyzés:

  1. Ez is irto finom volt, koszonjuk szepen!!! Varom, hogy elkeszitsem!
    Emese

    VálaszTörlés