2014. április 17., csütörtök

Lollipop cake 

(Süti nyalóka)





Hozzávalók:
  • 25 dkg morzsolt fehér piskóta
  • 1 dl tejszín (hulálá)
  • 10 dkg minőségi csokoládé olvasztva
  • 4 kanál szörp (nálam málna)
Bevonat:
  • 30 dkg csokoládé 
Díszítés:
  • cukorgyöngyök
Elkészítés:
A piskótát apróra morzsoljuk, egy tálba tesszük és hozzá keverjük a 4 kanál szörpöt. A cukrász habot gépi habverővel habbá verjük és a gőz fölött felolvasztott csokoládét, langyosan hozzá keverjük. Most kézi habverőre váltunk és a csokoládét jól elkeverjük a habbal. Ezt a csokis krémet összevegyítjük a morzsolt piskótával, majd kézzel óvatosan egybe forgatjuk (nem gyúrjuk). Egyforma golyókat formázunk, ha van időnk mérlegelhetünk is, az enyémek 29 dkg és 15 darab lett belőle. 25 percre hűtőbe tesszük, addig megolvasztjuk a 30 dkg csokoládét. Bambuszpálcikákat vágunk ketté ha nincs müanyag pálcikánk. Egyik végét a csokiba mártjuk és a hűtőből kivett gömbökbe 1cm-re beleszúrjuk. Ezután visszatesszük a gömböket a hűtőbe, hogy a pálcikánál megkössön a csoki, így nem fog legurulni, amikor csokiba mártjuk. Következik, hogy csokiba mártjuk őket, a csoki fölött ferdén tarjuk, hogy a felesleges csoki lecsorogjon és már is megszórjuk díszítő cukorral és hűtőbe tesszük. A kész golyókat poharakba tesszük vagy tálkákba és máris fogadhatjuk kis locsolóinkat.
Az eredeti recept a Nők Lapja Konyha 2013 májusi számában jelent meg, köszönet érte.


4 megjegyzés:

  1. Szia Ildiko!
    Csak most talaltam meg a blogodat, ezek mind elkepesztoen gyonyoru (suti)koltemenyek! Gratulalok! Majd megprobalok innen ihletet meriteni.
    Minden jot nektek,
    L. Emese

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örvendek, hogy rámtaláltál, majd igyekszem a gyermekeid kedvenceit is feltenni a blogra. Kellemes húsvéti ünnepeket.

      Törlés
  2. Nagyon cukik ezek a nyalókák... Kipróbálom én is a gyerekeknek! Köszi a receptet :) Áldott húsvéti ünnepet kívánok neked és családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bátran készítsd el, és ha csak rácsorgatod a csokit úgy is finom, a gyerkőcök örvendeni fognak. Sok locsolót nektek lányoknak és jó locsolást a fiuknak.

      Törlés