2013. augusztus 16., péntek

Rétes kosárka ganaché krémmel




















Hozzávalók:
-1 csomag réteslap
-2 deci olaj
-2 deci tejszín
-2 tábla csokoládé
-1 tábla keserű csokoládé(74%-os Lidl)
-1 doboz(250g) mascarpone



Elkészítése:
Kibontjuk a réteslapokat, egyet megkenünk vékonyan olajjal és ráteszünk egy új réteslapot. Vízszintesen háromba osszuk majd ezeket négyzetekre.


















Egy négyzetet beleteszünk a muffin formába, ezt egy kicsit megkenjük olajjal és átlósan rátesszük a másik négyzetet.


















Nem baj ha egyik négyzet nagyobb, mint a másik, a nagyobbat tesszük akkor alúl.
Sütőbe tesszük és halvány arany sárgára sütjük.Amikor megsült egy pár percig a formában hagyjuk és óvatosan , mert nagyon törékeny, kiemeljük majd félre tesszük hűlni. Amig hűl, vízgőz fölött
 (egy edénybe kevés víz, rá egy másik edény ami kisebb) fel olvassztunk  egy tábla csokoládét. Én mindig teszek a csokoládéra egy kanál olajat. Ezzel kenjük ki a kosarakat, hogy a krémtől ne ázzanak el.


















Krém: -2 deci tejszínbe bele aprítjuk a két tábla csokoládét és kis lángon össze melegítsük, felforrnia nem szabad. Ezt kihűlés után pár órára hűtőbe tesszük (kb 4 óra). Kivesszük a hűtőből, beletesszük a mascarponét és mixerrel  kikeverjük. Ha látjuk hogy jó krémes, megállunk a további kavarással, nehogy kicsapódjon. Már is tölthetjük a kosárkáinkat. Nem tévedés a krémbe nem jár cukor, elég édes a csokoládé. Végezetűl szorhatunk rá egy kis porcukrot és díszíthetjük kedvünk szerint, ha valaki nem ehet csokoládét bátran helyettesítje a fehér csokival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése