2013. augusztus 16., péntek

Narancsos muffin






































Hozzávalók:
  1. 25 dkg margarin
  2. 17 dkg cukor
  3. 2 tasak vaniliás cukor
  4. csipet só
  5. 4 tojás
  6. 1-1 tk reszelt citrom és narancs héj
  7. 4 ek citromlé
  8. 11 ek narancslé
  9. 30 dkg liszt
  10. 1 tasak sütőpor
(tk= teás kanál, ek=evő kanál)

Elkészítés:
A puha margarint 100g cukorral és a csipet sóval jó habosra kavarjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és ezzel is alaposan kikavarjuk. A lisztet össze szitáljuk a sütőporral és kanalanként hozzáadjuk a habos tojásos masszához. Most tesszük bele a citrom és narancs hajat meg a citrom és narancslevet.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, folyamatosan hozzáadjuk a maradék 70g cukrot. Óvatosan kör-körös mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjét a lisztes masszánkhoz. Fontos hogy óvatosan, mert ettől lessz magas a muffinunk. Formába pappír kapszlikat (muffin pappír) teszünk és két evőkanállal a formába teszünk a masszából. Lehet bele tenni apróra vágott csokit , de most én saját készítésű marshmallow (mályvacukor) fondantal díszítettem és az épp elég édes.
A fondant készítést majd fázisonként felteszem, addig is jó muffinozást :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése