2013. augusztus 21., szerda

Házi csoki


















Hozzávalók:
- 1/2 kg cukor
- 10 dkg kakaó
- 25 dkg tejpor
- 10 dkg vaj

Elkészítés :
Egy kisebb tepsit kibélelünk alufóliával és bekenjük vajjal. A tejport és a kakaót külön-külön átszitáljuk. A cukrot 2 dl vízzel főni tesszük. Forrástól számítva pontosan
3 percig főzzük folytonos kavarás mellett. Kanalanként belekeverjük a kakaót és újabb 3 percig főzzük a folytonos kavarást ne felejtsük el. Levesszük a tűzről, hozzá adjuk a vajat, jól elkavarjuk, majd aprádonként beledolgozzuk a tejport. Ekkor tehetünk bele diót vagy mogyorót, vagy mazsolát.  A vajas tepsibe beleöntjük a masszánkat és vízbe mártott kanállal szépen elegyengetjük. 10 percig hűlni hagyjuk és még langyosan kis kockákra felvágjuk, de csak kihűlés után vesszük ki a tepsiből (már ha kibirjuk várni) Ha kihűlt egyenként frissen tartó fóliába csomagoljuk hogy ne száradjanak ki. Csak simma tejporral működik.
A recept Gergely Éva  Süssünk, süssünk valamit 1993-as kiadásából származik.
A recepten nem módosítottam , ha betartjuk az időpontokat elronthatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése