2013. augusztus 19., hétfő

Ostyában sült muffin fagyi

















Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 dl olaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 7 dkg csokoládés tortadara
- 1 csomag  fagyi ostya
- késhegynyi só

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük elektromos habverővel a maximális fokozaton, addig amíg egy nagyon habos pasztánk lesz. A tejszínt és az olajat fokozatosan hozzáadva beledolgozzuk, ez is mehet mixerrel 3-as fokozaton.
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk és a tortadarát beleforgatjuk. A két masszát, azaz a tojásos masszát és a lisztes csokis darát összekeverjük. 
Elővesszük a muffin sütőt , beleteszük az ostyákat és ebbe az ostyába 2 kanál muffin masszát teszünk, ügyelve , hogy csak 3/4-ig legyen megtelve mert hanem kifut belöle a tésztánk. Sütőbe tesszük és kis fokozaton szép aranysárgára sütjük. Itt is szükséges a tűpróba.
Ha megsültek fogyaszthatjuk natúron, csokoládéval leöntve, bármilyen krém illik hozzá és díszíthetjük fantáziánk szerint.
Én most fehércsokis ganaché krémet használtam , a piros színt cékla porral , a többit Wilton zselés ételfestékkel szineztem, de ez a tészta ostya nelkül is egy csodálatos muffin.

















Jó muffin fagyizást nektek.
A muffin recept a Príma konyha extra különszámába jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése