2016. január 20., szerda

Csokis s'mores 





Hozzávalók :

20 dkg mályvacukor (marshmellow)
10 dkg vaj
1 evőkanál víz
20 dkg étcsokoládé
10 dkg háztartási keksz
5 dkg mazsola
5 dkg amerikai mogyoró
5 dkg dió
A tetejére : 20 dkg étcsokoládé

mályvacukrot a vajjal és a vízzel vízgőz fölött addig keverjük amíg a mályvacukor teljesen elolvad , folyóssá válik . Hozzáadjuk az étcsokoládét és továbbra is a vízgőz fölött addig kavarjuk , amíg a csokoládé is megolvad . Ekkor hozzáadjuk a kekszet , diót , mogyorót és a mazsolát . Az egészet jól összeforgatjuk . Egy 16x25 centis edényt kibélelünk frissen tartó fóliával . Beleöntjük a kekszes keveréket . A tetejét elsimítjuk , kihűtjük és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük . A maradék csokit vízgőz fölött felolvasztjuk és a sütemény tetejére öntjük . Újabb 1 órára visszatesszük a hűtőbe . Kiemeljük a formából . Eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük .

Az eredeti recept: http://tucsokbogar.blogspot.ro 
Ez egy nagyon finom, egyszerű recept, gyorsan elkészül. Mi Albert-kekszet használtunk, rendkívüli karakteres íze miatt és a mazsolát aszalt vörös áfonyára cseréltük. A tetejére nekem elég volt 100 g étcsokoládé. Feltétlenül próbáljátok ki!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése