Gluténmentes mákos muffin
Hozzávalók:
- 100 dkg kókuszreszelék
- 100 dkg mák
- 1 ek keményítő (ha van, tápióka keményítő)
- 2 dl kókusztej (tejszínnel helyettesíthető)
- 100 dkg kókuszolaj
- 5 tojás
- 100 dkg cukor
- csipetnyi só
A cukrot kikavarjuk a tojásokkal, hozzáadjuk a mákot, kókuszreszeléket, keményítőt, csipet sót valamint a kókuszolajat. Végül hozzákeverjük a kókusztejet is. Muffin formákba kanalazzuk és világos rózsaszínre sütjük.
Krém:
2 dl tejszínben felolvasztunk 150 g fehér csokoládét és egy pár órára hűtőbe tesszük. Ezután mixerrel habosra keverjük és kedvünk szerint díszítjük a muffinjainkat.
Rendkívül finom, nem is érződik rajta, hogy nincs benne liszt.
Aki nem szereti a mákot, helyettesítse őrölt dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése