2015. szeptember 10., csütörtök

Gluténmentes mákos muffin



Hozzávalók:
  • 100 dkg kókuszreszelék
  • 100 dkg mák
  • 1 ek keményítő (ha van, tápióka keményítő)
  • 2 dl kókusztej (tejszínnel helyettesíthető)
  • 100 dkg kókuszolaj
  • 5 tojás
  • 100 dkg cukor
  • csipetnyi só
Elkészítés:
A cukrot kikavarjuk a tojásokkal, hozzáadjuk a mákot, kókuszreszeléket, keményítőt, csipet sót valamint a kókuszolajat. Végül hozzákeverjük a kókusztejet is. Muffin formákba kanalazzuk és világos rózsaszínre sütjük. 

Krém:
2 dl tejszínben felolvasztunk 150 g fehér csokoládét és egy pár órára hűtőbe tesszük. Ezután mixerrel habosra keverjük és kedvünk szerint díszítjük a muffinjainkat. 
Rendkívül finom, nem is érződik rajta, hogy nincs benne liszt.
Aki nem szereti a mákot, helyettesítse őrölt dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése