2015. augusztus 19., szerda

Csokis briós

Chocolate chip brioche


 

Hozzávalók:
  • 300 g liszt
  • 1 tk élesztőpor
  • 0,5 tk só
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • 120 ml meleg tej
  • 100 g vaj
Tölteléknek: csokoládé, nutella, lekvár vagy amit szeretnél

Elkészítés:
Tálban megszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, tojást, olajat, tejet, sót és egy jó rugalmas tésztát dagasztunk. Vajjal kikent edénybe duplájára kelesztjük. Kelesztés után a tésztát négybe vágjuk, vajazott felületen vékony 27X38 téglalap formára nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük lágy vajjal majd a hosszanti oldalára rátesszük a tölteléket, feltekerjük és egy lapos csigát formálunk.
Sütőpapiros tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük vajjal és kelni hagyjuk legalább 40 percet. 180 fokos sütőbe 20-25 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom, de ha gyümölccsel töltitek ne felejtsetek cukrot adni hozzá. 
Eredeti recept  Chef Cricket oldalán található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése