2015. augusztus 16., vasárnap

Dalmata



Hozzávalók:
Tészta:
  • 80 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1 tojás
  • 1/4 tk szódapor
  • 1 ek kakaó
  • 170 g liszt
  • 2 csipet só
Krém:
  • 150 g tehéntúró
  • 100 g mascarponé
  • 70 g cukor
  • 100 g tejföl
  • 1 tk keményítő
  • 1 vanília
Elkészítés:
Habosra kavarjuk a vajat a cukorral és a tojással és legvégén hozzáadjuk a szódaport. A lisztbe elkavarjuk a kakaót és apránként a habos vajhoz adjuk. Egynegyedét a tésztának félretesszük. A többit egy 20 centiméteres tortaformába igazgatjuk 3,5 centiméteres peremmel. 20 percre hűtőbe tesszük. Elkészítjük a tölteléket. A tejfölt elkeverjük a cukorral, vaníliával, hozzáadjuk a túrót és mascarponét és a legvégén a keményítőt. A megmaradt egynegyed kakaós tésztából, diónyi golyókat készítünk.
Kivesszük a hűtőből a tésztánkat, beleöntjük a túrós tölteléket és egyenletesen eloszlatjuk benne a csokis golyónkat. Egy kicsit bele is nyomjuk a krémbe. Mehet a sütőbe, 40 percre 180 fokon.
A tortaformába hagyjuk kihűlni.
Az eredeti recept Chef Cricket oldalán található. Köszönet érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése