2015. május 21., csütörtök

Leveles kosárka ganaché krémmel töltve (saját)




Hozzávalók:
  • egy csomag friss leveles tészta (Lidl)
  • 2 dl tejszín
  • 2 tábla minőségi csokoládé
  • kimagolt meggy
Elkészítés:
2 dl tejszínben felolvasztjuk a csokoládét (nem forraljuk) és hűtőbe tesszük. A leveles tésztát kicsomagoljuk, egy kissé kinyújtjuk és virág kivágóval vagy egyszerű pohárral karikákat vágunk. Minden egyes tészta darabot a muffin sütő mélyedéseibe helyezzük. Száraz babot fóliába csomagolunk és megnyomtatjuk vele a tésztát, hogy ne emelkedjen meg. Sütőbe tesszük és gyönyörű rózsaszínre sütjük. A megmaradt tésztából pálinkás pohárral kis karikákat vágunk és ezt nyomtatás nélkül a muffin sütőbe megsütjük. A tésztát kihűtjük, ez alatt jó habosra felverjük a tejszínes csokikrémünket, habzsák segítségével szép magas krémet nyomunk a kosárkába, meggyel díszítjük és a kis kalapokat porcukorba mártva tesszük a tetejére.
Elvileg egy újfajta krémes, ami rendkívül finom, ez a saját alkotásom. Próbáljátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése