2015. május 7., csütörtök

Krémes torta



Hozzávalók:
  • 1 csomag friss leveles tészta (lidl)
  • 1 csomag olasz piskóta (lidl)
  • 8 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 zselatinlap
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 4 dl tejszín + 4 ek porcukor

Elkészítés:
Kicsomagoljuk a leveles tésztát, egy kicsit nyújtunk rajta, majd a tortaformánknál legalább 3 centivel nagyobb kört vágunk, egyet az aljának és egyet a tetejének. Halvány pirosra sütjük.
Krém:
8 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, azután hozzáadunk 5 dkg lisztet és lassan hozzákeverünk 5 dl tejet. Amíg melegedni kezd, hozzáadjuk a vanília magját és sűrű krémmé főzzük.
Amíg hűl, 5 ek vízbe beáztatjuk a zselatin lapokat. Az 5 tojásfehérjét a 15 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A langyos krémhez hozzákavarjuk a kicsavart zselatin lapokat, jól elkeverjük, majd óvatosan, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a tojáshabot is. A tortaformánk aljára sütőpapírt helyezünk, erre tesszük a kerek leveles lapunkat és körberakjuk piskótával. Ebbe öntjük a kész vaníliás krémünket. 
Másnapig hűtőbe tartjuk.Másnap keményre felverjük a hűtőbe tartott tejszínt, a porcukor hozzáadásával és a kihűtött krémes tésztánk tetejére kenjük. A megmaradt leveles lapunkat
körívbe cikkekbe vágjuk, megporcukrozzuk és a tortánk tetejére helyezzük.
Egy szalaggal, egy rózsával ünnepivé tesszük.


Ezzel kívánunk drága nannyókánknak egy nagyon boldog születésnapot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése