2014. február 22., szombat

Fordított piskóta banánnal



Sok forditott tésztát sütöttem már almával, ,körtével,cseresznyével, szilvával ,ananásszal,, de a banán az mindig túl édesnek tünt számomra.Aztán Aleda blogján megláttam egy banános csodát és innen már nem volt megállás. Elkészitettem egyéni elképzelés alapján és nem  csalodtam. Nem túl édes ,a banán pedig zamatos.

Ime az én receptem:
  
  a karamelles részre  :       4 jó nagy banán ,  10dkg cukor, 10 dkg vaj

    Piskota    : 25dkg liszt , 25 dkg porcukor , 1 sütőpor , másfél dl olaj, másfél dl langyos viz , 
4 tojás

Elkészités :
 Abban az edényben amelyikbe készitjük méz szinűre pergeljük a cukrot , rádobjuk a vajat és egyenletesen elrázzuk rajta.Beleolvad a vaj a cukorba és ez a jó. A banánokat ujjnyi vastagra vágjuk és szépen elrendezzük a karamelles vajas cuccon. Félre tesszük és elkészitjük a piskotát.
Szétválasszuk a tojásokat és előszőr a tojás fehérjét verjük fel egy pici sóval és fele cukorral. 
Csak olyan jó tejföl állagu kell legyen. Aztán a tojássárgákat kavarjuk ki jó habosra a maradék cukorral majd fokozatosan hozzáadjuk az  olajat és vizet. A lisztet össze szitáljuk a sütőporral és a tojássárgás tésztához kavarjuk. Nem mixerrel,hanem fakanálal,mert nem kell túl kidolgozott legyen a piskotánk. Ezután lazzán belekavarjuk  a tejföl állagú tojásfehérjét. mindig alulról felfelé kavarunk lazán ,hogy ne törjön össze a hab. Rá öntjük a karamelles banánra ,kicsit megütögetjük az alját,hogy a levegő buborékok távozzanak a  tésztából és sütőbe tesszük.
Szép rózsaszinüre sütjük,de a piskotát tűprobával is ellenőrizzük,ha nem ragad rá a piskóta kész van. Kivesszük a sütőből  ,egy 5 percet állni hagyjuk, majd a tetejére egy nagyobb tálat teszünk és eggyből átforditjuk,. Igy lessz felül banános karamell alól pedig piskota.

Ha kedvünk van tehetünk rá  bármilyen krémet,igy lett az enyém banános csokoládés az alsó kép alapján. Még ha egy csokoládé réteget is húzzunk rá ,akkár tortának is megállja a helyét .
Finom ,nem bonyolult, süthetjük kerekformában, tepsiben. Egy a szabály szét nyithatos torta formában ne süssük ,nehogy a karamell kifolyon.




        


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése