2014. február 22., szombat

Három az egybe azaz csodatúrós

Sajtos


Fahajas-almás


 Diós-rahátos (lokum)

 Ez  egy nagyon  egyszerű de sokoldalúan felhasználható recept. Ime hogy lehet nagyon hamar egy tésztából három fajtát a vendégek elé varázsolni.

Hozzávalók:  250 gram tehénturó , 250 gram vaj , 250 gram liszt , 1 teáskanál sütőpor , 1 csapott mokkáskanál só ,2 alma ,3 nagy kocka rahát, egy marék darált dió, egy marék  reszelt sajt,8 kis kockára vágott sajt

Elkészités :

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a sót ,vajat, tehénturót és összegyurjuk.  Három egyenlő részre osztjuk ,kis gomolyáká alakitjuk. Egy gomolyába még bele gyúrunk 1 mokkáskanál sót .Mehet egy fél órát a hüttőbe.

Előkészitjük a töltelékeket, éspedig meghámozunk 2  savanykás almát   ,kis dio méretü kockákra vágjuk és azzonnal fahéjas porcukorba forgatjuk.

Ugyan igy fel kockázzuk a sajtot és a rahátot is.

Ki veszünk a hüttőből egy gomolyag tésztát , kinyujtjuk és kis kockákat vágunk belöle. Közepébe egy kis fahajas almát teszünk és battyu szerüen össze fogjuk. Rózsaszinüre sütjük és még melegen porcukorba forgatjuk. Ez az almás battyu.

A következő tésztánk diós rahátos kifli lesz. Kiveszük a tésztát a hüttőből ,a munka lapra rátesszük az örölt diót amibe egy fél marék cukrot is keverünk és ezzen fogjuk kőralakura nyújtani a tésztánkat. Ahogy nyujtjuk az aljára rá ragad a dió. Pizza vágoval felszeleteljuk háromszögekre, a széles végébe egy rahátot, de lehet csokoládét is helyezünk, és kis kiflinek feltekerjük.  Mehet a sütöbe és halvány rozsaszinre sütjük. Ez a diós kiflink.

A harmadik tésztánk lessz a sós. Egy marék reszelt sajtot a munkapadra teszünk, ezzen nyujtjuk ki a sós tésztánkat kört alakitunk és ezt a tésztát is cikkekre vágjuk. a szélesebb végére tesszük a sajtot,kifli formára tekerjük és rózsaszinre sütjük.

 Na ez az a tészta amiből nem lehet annyit sütni hogy elég legyen, belül lágy sajt kivül ropogosra sült reszelt sajt,maga a mennyország. Dupla addaggal kezdjétek, pillanatok alatt elfogy. Évek ota tudók ezzel a saját receptemmel meglepetést szerezni minden vendégemnek.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése