Alap:
- 250g teljes kiőrlésű keksz
- 1 kávés kanál fahéj
- 100 g vaj
- 3 ek cukor
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk , a megörölt kekszre töltjük majd a fahajjal és a cukorral összedolgozzuk.
Egy torta forma alját + egy kis emeléssel a szélein jól kitapasztjuk a masszánkkal. Mehet a sütőbe egy 15 perces elősütésre.
Sajt krém:
- 4 doboz mascarpone (4X250g)
- 2 csupor cukor (5 dl)
- 1 tk citromlé + 1 citrom reszelt haja
- 1/2 tk só
- 4 egész tojás
- 3 dl tejfől
- 2 ek puding (vanilia)
A mascarponét kikavarjuk a cukorral és ezután a tojást egyenként hozzáadjuk.Minden egyes tojást jól elkavarunk a mascarponéval mielőtt a másikat hozzá adnánk.
Hozzá adjuk a citrom hajat és levet, pudingot kanalanként és a tejfölt. Ezzel is jól elkavarjuk.
Ráöntjük a kekszes alapra és mehet a sütőbe. Akkor van kész ha a pereme enyhén rózsaszín. Ekkor még kocsonyás állagú a közepe de mire kihül megszilárdul. Másnapig pihentetjük .
Caramel topping:
- 2dl cukor
- 3 ek víz
- 12 evőkanál tejszín
Ráöntjük a tejszínt és egy folyós krémmé fözzük. Vigyázat! Amikor a tejszín a karamelre kerül bugyogni kezd. Óvatosan dolgozzunk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése