2014. január 12., vasárnap

New York Cheese Cake (Sajt torta)




 Erdei fekete áfonya öntettel.









Alap:
  • 250g teljes kiőrlésű keksz
  • 1 kávés kanál fahéj
  • 100 g vaj
  • 3 ek cukor
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk , a megörölt kekszre töltjük majd a fahajjal és a cukorral összedolgozzuk.
Egy torta forma alját + egy kis emeléssel a szélein jól kitapasztjuk a masszánkkal. Mehet a sütőbe egy 15 perces elősütésre.


Sajt krém:
  • 4 doboz mascarpone (4X250g)
  • 2 csupor cukor (5 dl)
  • 1 tk citromlé + 1 citrom reszelt haja
  • 1/2 tk só
  • 4 egész tojás
  • 3 dl tejfől
  • 2 ek puding (vanilia)
Elkészítés:
A mascarponét kikavarjuk a cukorral és ezután a tojást egyenként hozzáadjuk.Minden egyes tojást jól elkavarunk a mascarponéval  mielőtt a másikat hozzá adnánk.
Hozzá adjuk a citrom hajat és levet, pudingot kanalanként és a tejfölt. Ezzel is jól elkavarjuk.
Ráöntjük a kekszes alapra és mehet a sütőbe. Akkor van kész ha a pereme enyhén rózsaszín. Ekkor még kocsonyás állagú a közepe de mire kihül megszilárdul. Másnapig pihentetjük .
Caramel topping:
  • 2dl cukor
  • 3 ek víz
  • 12 evőkanál tejszín
A cukrot a teflon edénybe tesszük, meglocsoljuk a vízzel és szép aranysárgára pirítjuk.
Ráöntjük a tejszínt  és egy folyós krémmé fözzük. Vigyázat! Amikor a tejszín a karamelre kerül bugyogni kezd. Óvatosan dolgozzunk vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése