2014. január 31., péntek

Gesztenyés Muffin


Muffin hozzávalók:
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • fél tk szódabikarbóna
  • fél tk sütőpor
  • 9 dkg zabpehely +1ek a díszítéshez
  • 6 dkg barna cukor
  • 18 dkg vörös áfonya
  • 2 db tojás
  • 2,8 dl tejföl
  • 6 ek akácméz
  • 6 ek étolaj
  • 1 marék aprított csokoládé
Elkészírés:
Szitáljuk a kétféle lisztet egy tálba. Adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és a zabpelyhet, majd a cukrot is. Keverjük össze, végül szórjuk bele az áfonyát.
Verjük fel a tojásokat egy nagy tálban. Adjuk hozzá a tejfölt, a mézet, az olajat és villával habarjuk el.
Óvatosan forgassuk össze a tálak tartalmát, aztán kanalazzuk a tésztát a papírkapszlikkal bélelt muffintepsi mélyedéseibe. Szórjuk meg az 1 ek zabpehellyel, és süssük aranybarnára a muffinokat kb 20 perc alatt.

Krém:
  • 2dl tejszín
  • 2 tábla tejcsoki
  • 1 csomag gesztenyepüré
Elkészítés:
A tejszínbe felolvasztjuk a csokoládét, de nem forraljuk és hűtőbe tesszük legalább 4 órát.
Majd ha jól kihűlt beletesszük a gesztenye pürét és jó habosra kikavarjuk.Mehet a tetejére.

MENNYEI.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése