2014. január 4., szombat

Békebeli Savarin




Hozzávalók:
  • 3 dkg élesztő
  • 1/2 deci langyos tej 
  • 4 kanál langyos víz
  • 3 kanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1/2 kavéskanál só
  • 12 dkg vaj
Öntet:
  • 20 dkg cukor
  • 2 deci víz
  • 6 kanál rum
Elkészítése:
Egy nagy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe az élesztőt, a langyos tejet,a cukrot, 4 kanál vizet és ezt jól összedolgozzuk. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nagyon lágy tésztánk kell legyen. Meleg helyre kelni tesszük. Amikor megkelt, mixer segítségével jól beledagasszuk a fél kanál sót és a 12 dkg nagyon lágy vajat. Kosárka vagy kerek formába ,tésztát szaggatunk kanállal. Háromnegyedig töltjük és még 20 percet kelni hagyjuk. Mehet a sütőbe. Amikor aranysárgára sűlt kiborítjuk a formából és a forró cukor sziruppal jó alaposan locsolgassuk. A sziruphoz az öntet hozzávalóit 3 perc alatt össze forraljuk.
Tetejét kis kalapba megmetszük, friss tejszínnel töltjük és a tetejére a kedvenc lekvárunkat cseppentjük.

Sok recept kering a neten , egyiket sem találtam igazi receptnek, ez az én próbálkozásom. Olyan igazi békebeli lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése