2013. december 14., szombat

Vörös rózsa szirupban

Gül tathcsi



Hozzávalók:
  • mérték: 1 bögre= 2,5dl 
  • 1 bögre liszt 
  • fél bögre búzadara
  • 40 ml olaj
  • 40 ml joghurt vagy kefír
  • 6 dkg puha margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 3 csepp ételfesték
  • 10 dkg török mogyoró
Szirup:
  • másfél bögre cukor
  • 3,75 dl víz
  • fél citrom leve
Elkészítés:
A lisztet és a darát átszitáljuk , hozzáadjuk a sütőport, olajat, kefirt, margarint és a festéket és tésztát gyúrunk belőle. Hűtőbe tesszük amíg megfőzzük a szirupot. A lábasba összekavarjuk a szirup hozzávalóit, felforraljuk és forrástól számított 5 percig főzzük. Szoba hőmérsékletűre hűtjük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, 2 mm vastagságra nyújtjuk és 6cm-es köröket vágunk. 6 darabot egymást fedve összerakunk és a legelsőbe 4 darab mogyorót sorba helyezünk. 20 perc alatt 180C-os sütőbe megsütjük, még forrón meglocsoljuk a sziruppal. 1 órát kell álljon a szirupba.
A recept Ízmorzsák Elifmódra blogról származik.

Fázisfotók:
Nagyon finom, pont olyan édes mint a baklava.
  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése