Vörös rózsa szirupban
Gül tathcsi
Hozzávalók:
- mérték: 1 bögre= 2,5dl
- 1 bögre liszt
- fél bögre búzadara
- 40 ml olaj
- 40 ml joghurt vagy kefír
- 6 dkg puha margarin
- fél csomag sütőpor
- 3 csepp ételfesték
- 10 dkg török mogyoró
- másfél bögre cukor
- 3,75 dl víz
- fél citrom leve
A lisztet és a darát átszitáljuk , hozzáadjuk a sütőport, olajat, kefirt, margarint és a festéket és tésztát gyúrunk belőle. Hűtőbe tesszük amíg megfőzzük a szirupot. A lábasba összekavarjuk a szirup hozzávalóit, felforraljuk és forrástól számított 5 percig főzzük. Szoba hőmérsékletűre hűtjük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, 2 mm vastagságra nyújtjuk és 6cm-es köröket vágunk. 6 darabot egymást fedve összerakunk és a legelsőbe 4 darab mogyorót sorba helyezünk. 20 perc alatt 180C-os sütőbe megsütjük, még forrón meglocsoljuk a sziruppal. 1 órát kell álljon a szirupba.
A recept Ízmorzsák Elifmódra blogról származik.
Fázisfotók:
Nagyon finom, pont olyan édes mint a baklava.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése