Diós mogyorós csokis tejkaramella
Chocolate fudge
Hozzávalók:
- 34 dkg cukrozott sűrített tej vagy 2 tubusos (170g)
- 20 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 10 dkg nagyon finom csoki
- 15 dkg durvára vágott dió és mogyoró
Egy kalács formát kibélelünk sütőpapírral és félretesszük. Vastag aljú edényben lassú tüzön a sűrített tejbe felolvasztjuk a cukrot és a vajat. Amikor a cukor elolvad erősebb lángon 2-3 percig forraljuk (hideg vízbe cseppentünk belőle ha golyót formál a massza akkor jó ) Hozzá adjuk a darabokra tört csokit, diót és mogyorót és jól elkeverjük. Kalácsformába öntjük és jól elrázzuk vagy eligazítjuk. Hideg helyre tesszük, amikor meghült, tetszés szerint felvágjuk.
A recept Ízmorzsák Elif módra blogjáról származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése