2013. december 14., szombat

Diós mogyorós csokis tejkaramella

Chocolate fudge





Hozzávalók: 
  • 34 dkg cukrozott sűrített tej vagy 2 tubusos (170g)
  • 20 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg nagyon finom csoki
  • 15 dkg durvára vágott dió és mogyoró
Elkészítés:
Egy kalács formát kibélelünk sütőpapírral és félretesszük. Vastag aljú edényben lassú tüzön a sűrített tejbe felolvasztjuk a cukrot és a vajat. Amikor a cukor elolvad erősebb lángon 2-3 percig forraljuk (hideg vízbe cseppentünk belőle ha golyót formál a massza akkor jó ) Hozzá adjuk a darabokra tört csokit, diót és mogyorót és jól elkeverjük. Kalácsformába öntjük és jól elrázzuk vagy eligazítjuk. Hideg helyre tesszük, amikor meghült, tetszés szerint felvágjuk.
A recept Ízmorzsák Elif módra blogjáról származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése