2013. december 16., hétfő

Karácsonyi mandulás keksz

Hozzávalók :
  • 10 dkg hámozott mandula
  • 25dkg liszt
  • 20dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 5 ek. nutella /karamell  krém
  • 5dkg csokoládé tortabevonó
Elkészítés :
    A mandulát megdaráljuk)  , összekeverjük a liszttel , egy csipet sóval. A vajat habosra keverjük a porcukorral,a vaniliás cukorral, és beledolgozzuk a tojássárgáját. Hozzáadjuk a mandulás lisztet , és kézzel cipóvá gyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk , és legalább 1 órára betesszük a hütőbe.
    A tepsit kibéleljük sütőpapirral.A sütőt 180  fok C-ra előmelegitjük.A tésztát lisztezett deszkán kb. 3mm vékonyra kinyújtjuk , és párosával kiszaggatjuk belőle a karácsonyi formákat. A tepsire rakosgatjuk , és kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihülni , majd kettöt-kettöt összeragasztunk egy teáskanálnyi karamell krémmel (nutellával).
    A tortabevonót felolvasztjuk. Sütőpapírból kis tölcsért tekerünk, beletöltjük a csokoládét. A tölcsér végét éppen csak lecsippentjük, és a formákra vékony sugárba ráfolytatjuk a csokoládét. Hagyjuk megszáradni.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése