2015. április 6., hétfő

Tehéntúrós ganaché csokis kocka

Hozzávalók:
  • 16 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 2 ek víz
  • 16 dkg rétesliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 marék apróra vágott pörkölt dió
  • 3 ek kakaó

Krém:
  • 1/4 kg krém tehéntúró
  • 1 vanília
  • 2 dl tejszín
  • 200g fehér csoki
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét 2 ek vízzel jó habosra verjük, és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Egyenként belekavarjuk a tojássárgáját vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. A rétes lisztet összekavarjuk a sütőporral és a három kanál jó minőségű kakaóva lés marék dióval és ezt apránként a tojásos masszához keverjük.
Sütőbe tesszük 180 C-on sütjük és tűpróbával ellenőrizzük.
Krém:
2 dl tejszínbe beleaprítjuk a csokoládét és kis lángon felmelegítjük, amíg a csoki elolvad. NEM forraljuk. Négy órát hűtőbe tesszük. A krém tehén túrót elkavarjuk a vaníliával. Amikor kihűlt a tejszínes csokoládénk, gépi mixerrel jó habosra felverjük. Kanalanként óvatosan ehez a masszához hozzáadjuk a tehéntúrót. Rákenjük a kész piskótánkra és a tetejére csokoládét reszelünk.
Nekünk ez így elég édes, de aki gondolja, a tehéntúróhoz kavarjon még 3 ek porcukrot és így keverje el a felvert tejszínes krémhez.
Egy tepsi tészta egy nap alatt elfogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése