2015. április 6., hétfő

Málnás ganaché krémes tekercs

Hozzávalók (piskóta):
  • 4 tojás
  • 3 kanál liszt
  • 4 kanál cukor
Krém:
  • 1 doboz mascarpone
  • 300 g fagyasztott málna
  • 5 ek porcukor
Elkészítés:
Átszitáljuk a lisztet és szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként hozza adjuk a cukrot és tovább verjük. Amikor már jó kemény, megállunk és egyenként hozzá keverjük a tojássárgákat, de óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, majd ugyan így kanalanként óvatosan a lisztet is hozzáadjuk. Mehet a sütőbe és épp csak sárgára sütjük. Tűpróba. Amikor megsült, kivesszük, egy porcukorral megszórt konyharuhára ráborítjuk, levesszük a sütőpappírt róla és azonnal melegébe feltekerjük a konyharuhával együtt. Így hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, majd az alaposan lecsepegtetett málnát kanalanként hozzáadjuk. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, még egy kis málnát rászórunk és jó szorosan feltekerjük. Alumínium fóliába csomagoljuk és hűtőbe kifagyasztjuk. Fogyasztáskor megszórjuk porcukorral és forró vízbe mártott késsel jó újnyi szeleteket vágunk.
Rendkívüli finom, nagyon eteti magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése