2014. május 20., kedd

Mandulalisztes epertorta

Almond Flour strawberry cake







Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál mandulaliszt (őrölt mandula)
  • késhegynyi só
  • 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
  • 200 g tehéntúró
  • 1 kicsi doboz tejföl
  • 1 citrom lereszelt haja
  • 5 kanál porcukor
Elkészítés:
Hagyományos piskótát készítünk. A tojás fehérjét felverjük a cukorral és a sóval, egyenként belekavarjuk a tojássárgát vigyázva, hogy a habot ne törjük össze, majd lazán hozzá kavarjuk a sütőporral elkevert mandulalisztet. Megsütjük (kötelező a tűpróba). Amíg sül elkészítjük a krémet.
A tehéntúrót kikavarjuk porcukorral, hozzá adjuk a tejfölt és a citrom lereszelt haját.
A megsült és kihűlt piskótára lazán rákenjük a krémet és tetszés szerint eperrel díszítjük. Nálunk olvasztott csokoládé is került rá.
Egyszerű, gyors, és nagyon finom.

English version

Ingredients:

     -6 eggs
     -6 spoons of sugar
     -6 spoons of almond meal (ground almonds)
     -pinch of salt
     -1/2 packet of baking powder

cream:

     -200 g curd cheese
     -1 small carton of sour cream
     -1 grated lemon hair
     -5 teaspoons powdered sugar

Preparation:
Traditional sponge cake prepared. Beat the egg whites with the sugar and salt, stir the egg yolks into it one by one, being careful, try not to crush the foam, then slowly add the baking powder mixed with almond flour. You can now put it in the oven (needle check is mandatory). While it's baked we can prepare the cream.
We stir the cottage cheese with powdered sugar, then add the sour cream and grated lemon hair.
When the sponge cake is baked and cooled, loosely grease it with the cream, put on the strawberries and we can decorate it as we desire. I also added some melted chocolate.
Simple, fast, and very tasty.

 

 

 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése