2014. május 18., vasárnap

Almás zabpelyhes muffin

Apple Oatmeal Muffins

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 13 dkg barna cukor
  • 80 ml olaj
  • 3 alma
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg csoki chips (vagy 4 kocka apróra vágott csokoládé)
  • 1 marék szárított áfonya
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1/4 mk só
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, apránként belekavarjuk az olajat és hozzáadjuk a reszelt almát. A lisztet összeforgatjuk a zabpehellyel, szárított áfonyával, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval, majd az almás masszához keverjük. Előmelegített 180 C sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A miénkre még sütés előtt szórtunk egy kis pergelt diót. Nagyon nagyon finom!
A recept az Erdélyi Konyha 2014 januári számában jelent meg.

 English version

Ingredients:

     -2 eggs
     -13 grams of brown sugar
     -80 ml ​​oil
     -three apples
     -15 grams of plain flour
     -50 grams of oatmeal
     -50 grams chocolate chips (or chopped chocolate cubes 4)
     -1 handful of dried cranberries
     -1 tsp ground cinnamon
     -1 tsp baking powder
     -1 tsp bicarbonate of soda
     - 1/4 spoon of salt

Preparation:

Clean the apples, and then grate it. We stir the eggs in to a creamy foam, slowly add the sugar into it, gradually stir in the oil and add the grated apple. Mix the flour with the oatmeal, dried cranberries, baking powder, baking soda and salt, then stir in the apple mass. Bake in a preheated oven at 180 C for 25-30 minutes.

In ours, we have added a little parched nuts before baking. It is very delicious!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése