2013. november 30., szombat

Mézes gyertya és a mézestészták receptje



Recept:
75 dkg liszt
30 dkg porcukor
1 ek szódapor
1/2 csomag mézes fűszerkeverék
1 ek fahéj
1 ek örölt szegfűszeg
1 mk örölt ánizs
fél citrom leve
10 dkg margarin
4 tojás
6 ek akácméz
csapott mk só

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, közepébe margarint teszünk, hozzáadjuk a fűszereket, sót, 6 kanál mézet, a tojásokat és egy ek-ba beletesszük a szódaport, ráöntjük a fél citrom levét (felfuttatjuk a szódaport), ezt is a tésztához tesszük és összegyurjuk jó alaposan. A kész tésztát zacskóba csomagoljuk és hűvös helyre tesszük másnapig. Bármit készíthetünk belőle , karácsonyfa díszt, adventi koszorút. Dísziteni lehet fantázia szerint.

Íróka:
1 tojásfehérje
20 dkg szitált porcukor
1 csapott ek keményítő
1 tk citromlé

Elkészítés:
A porcukrot összeszitáljuk a keményítővel és kikavarjuk vele a tojásfehérjét, amikor már jó sűrű hozzáadjuk a citromlevet.Zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk a sarkára és díszithetünk vele. Sok gyakorlat kell hozza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése