Hozzávalok
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiörlésü liszt
- fél tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- 9 dkg zabpehely
- 6 dkg barna cukor
- 18 dkg aszalt áfonya vagy bármi a kedvenc aszalt gyümölcsökből
- 2 db tojás
- 2,8 dl tejföl
- 6 ek akácméz
- 6 ek étolaj
Elkészités:
Szitáljuk a kétféle lisztet egy tálba. Adjuk hozzá a sütöport, a szódabikarbonát és a zabpelyhet,majd a cukrot és jól keverjük össze, és szórjuk bele az aszalványt is.
Verjük fel a tojásokat egy nagy tálba. Adjuk hozzá a tejfölt,a mézet,az olajat és ezt is keverjük össze.
Óvatosan forgassuk össze a két tál tartalmát, aztán kanalazzuk a tésztát muffin papirba.
Szórjuk meg egy pár szem zabpehellyel és süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt. Tű proba kötelező!
Fantasztikusan finom ! Én turboztam, egy kis csoki kockát tettem sütes elött a közepébe és zabpehely helyet egy kis barna cukorral szortam, ami sütés alatt karamelizálodott,Kedvünk szerint diszithetjük
nálam friss tejszinhab és fahajjal megszortam a tetejét.
A recept az Édes Élet 2013. 10. 12 -ik számába jelent meg. Köszönet érte !
És ha már négyet én is behemintettem ezt muszáj ledolgozni is. Mindjárt indulok a Pilates Studioba ahol Tompos Monika , aki mellesleg egy szuper oktató , az ő pilates tornája alatt meritek erőt és csinos alakot a további sütögetésre és eszegetésre.
Kivánom hogy legyen kedvetek ,időtők és látogassatok el a Bethlen negyedi pilates studioba.
Szeretném hangsúlyozni ez nem fizetett reklám, és nem felkérésre reklámozom csak szeretnék köszönetet mondani Mónikának a sok odafigyelésért, azért hogy minden egyes órája után ,nem fáradtan hanem energiával feltöltödve diszithetem a mézes pogácsáimat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése