2015. október 10., szombat

Málnakrémes réteskosárka




Hozzávalók:
-1 csomag réteslap
-2 deci olaj
-2 deci tejszín
-2 tábla csokoládé
-1 tábla keserű csokoládé(74%, Lidl)
-1 doboz(250 g) mascarpone

Elkészítése:
Kibontjuk a réteslapokat, egyet megkenünk vékonyan olajjal és ráteszünk egy új réteslapot. Vízszintesen háromba osszuk majd ezeket négyzetekre.
Egy négyzetet beleteszünk a muffin formába, ezt egy kicsit megkenjük olajjal és átlósan rátesszük a másik négyzetet.
Nem baj ha egyik négyzet nagyobb, mint a másik, a nagyobbat tesszük akkor alól.
Sütőbe tesszük és halvány arany sárgára sütjük.Amikor megsült egy pár percig a formában hagyjuk és óvatosan , mert nagyon törékeny, kiemeljük majd félre tesszük hűlni. Amíg hűl, vízgőz fölött
 (egy edénybe kevés víz, rá egy másik edény ami kisebb) fel olvasztunk  egy tábla csokoládét. Én mindig teszek a csokoládéra egy kanál olajat. Ezzel kenjük ki a kosarakat, hogy a krémtől ne ázzanak el.
 
Krém:
  -300 gramm fagyasztott málna
  -2 dl tejszín
  -2 tábla fehér csokoládé

Tejszínbe beleaprítjuk a csokoládét és kis lángon felolvasztjuk, de nem forraljuk. Hűtőbe tesszük minimum 4 órát, de én ezt előző nap el szoktam készíteni és reggelig hideg helyen tartani. Felverjük kemény habnak  a tejszínes csokoládét, és a lecsepegtetett málnát kanalanként hozzá adjuk.
Megtöltjük a kosárkákat, ezt lehet kanállal is de én jobban szeretem habzsákból, mert úgy szebb lesz.
Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral. Ezt a kosárkákat bármilyen krémmel tölthetitek csak mindig kenjétek be csokival, fehér csokival, karamellel hogy a krém ne áztassa el.
Amikor beleharapsz valami fantasztikus, van is tészta meg nincs is és csupa krém.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése