2015. július 3., péntek

Körte leveles tésztában





Hozzávalók:
  • 1 csomag friss leveles tészta (fagyasztott is lehet)
  • 4 érett aromás körte
  • 2 ek cukor
  • 2 ek savanykás lekvár
  • 4 ek őrölt dió
  • 1 mk fahaj

Elkészítés:
Elkeverjük a cukorban a diót és a fahajat. A körtéket hámozás nélkül az alsó felüknél kikaparjuk, csak óvatosan, hogy ne szakadjon el a körte. Ezután meghámozzuk és a belső üregét kikenjük lekvárral, majd megtöltjük a cukros fahajas dióval, ezt jól belenyomkodjuk. Következő lépésünk, kibontjuk a leveles tésztánkat és egy kissé ki is nyújtjuk. Derelye vagy pizzavágóval hosszú keskeny csíkokat vágunk és óvatosan a körte köré tekerjük, úgy, hogy mindig fedje az előző leveles csíkot. Addig tekerjük, amíg az egészet befedi. Végül egy kerek vágóval, vagy pohárral kört vágunk az aljának és ezzel lefedjük, hogy ne csorogjon ki a töltelékünk sülés közben. A maradék tésztából kis virágokat készítünk és ezzel is díszítjük a körténket. Tojás sárgával jól lekenjük és már is mehet a forró sütőbe. Közepes lángon, szép pirosra sütjük. Hidegen is, melegen is rendkívül finom és ha vendégeket várunk előző nap is elkészíthetjük, hiszen másnap is megtartja a formáját és ugyan olyan finom.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése