2014. augusztus 1., péntek

Mandulás muffin

Muffin with almonds

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 14 dkg porcukor
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • csipet só
  • mandulaforgács
Krém:
  • 100g fehér csoki
  • 100 ml tejszín
  • 1 vanília
  • 1 doboz mascarpone
 Elkészítés:
A tojást kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, belekavarjuk a citromlével felhaboztatott sütőport. Jól elkavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és csipet sót. A muffinformákat kibéleljük a papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-2 evőkanálnyit). Ebből az adagból 12 muffin lesz. Megszórjuk sok mandulaforgáccsal, és 170-180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
Krém:  2 dl tejszínt a 200g csokoládéval felmelegítjük de nem forraljuk. Hűtőbe   tesszük 4 órát, de még jobb ha egy éjszakát. Ezután beletesszük a 250g mascarponét és együtt mixerrel jó habosra kavarjuk.
Az eredmény egy nagyon finom ropogós muffin, Krémmel és gyümölccsel feltúrbózhatjuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése