2014. június 20., péntek

Pisztáciás tekercs

Sponge cake roll with pistachio cream



Hozzávalók: (piskótához)
  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 púpozott ek holland kakaó
krém:
  • 200g vaj 
  • 200g porcukor
  • 1 db Oetker pisztáciás puding
  • 4 dl tej
  • 100g natúr pisztácia (nem sózott)
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét 5 ek cukorral nagyon keményre verjük. Egyenként belekavarjuk a tojássárgát, vigyázzunk, a habot ne törjük össze. A lisztet elkavarjuk sütőporral és a kakaóval és óvatosan kanalanként a tojásos masszához kavargatjuk. Sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük. Tűpróba.
Ha megsült porcukorral megszórt sütőlapra borítjuk, lehúzzuk a másik sütőpappírt és azonnal feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém: A vajat a porcukorral nagyon habosra kavarjuk. A pudingot megfőzzük a tejjel. Amíg hűl megpucoljuk a pisztáciát, kissé lepirítjuk, amikor kis színt kap, 2 kanál kristálycukrot szórunk rá, és finoman ráolvasztjuk, azonnal kiborítjuk egy tányérba. A vajhoz kavarjuk a kihűlt pudingot, jó habosra felverjük, hogy minél lazább krémet kapjunk. A kihűlt pisztáciát apróra törjük és a felét óvatosan a pudingos krémhez keverjük.
Megkenjük a piskótánkat, feltekerjük és betesszük a hűtőbe. 6 ek krémet meghagyunk a tekercs bevonására. 3 óra hűtés után bevonjuk a maradék krémmel és megszórjuk a maradék pisztáciával.
Visszatesszük a hűtőbe.
Fogyasztás előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékleten, mert így igazán finom ez a vajkrém.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése