2013. október 25., péntek

Rózsa brios




 

 

 

 

 

 

 

 




Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg vaj
12 dkg porcukor
2.5 dkg élesztő
2.5 dl tej
3 tojássárgája
1/4 mokkáskanál só
1 tojás a lekenéshez
5 dkg barna cukor a szorásra

Elkészités :

A muffinsütömet jól kivajazom és 10 percre a hüttöbe teszem csak amig a vaj megdermed..
A lisztet kétszer átszitálom , hogy jó levegös legyen,majd egy olyan tálba teszem ahol dagasztani tudok. Közepébe kis fészket alakitok, ide teszem a porcukrot,rámorzsolom az élesztőt és ráöntöm a langyos tejet. Pici lisztet szorok rá és hagyom kb. 15 percig hogy felfusson, az az amig megrepedezik. Hozzáadom a vajat elmorzsolva ,a tojás sárgákat és a mixer dagasztó spiráljaval jól megdolgozom. Ha szép simma a tészta ,megolajozott kézzel eligazitom és meleg ,huzatmentes helyen duplájára kelesztem.
Ha megkelt ,    vékonyan olajozott deszkára boritom, kinyujtom és pohárral vagy pogácsa szaggatoval kivagom es szirmonként rózsát alakitok belőle.
Na most veszem elő a hüttöböl a  mindenre jó muffin sütöt és csak minden második bemélyedésbe teszek egy rózsa brióst, mivel sütés közben csodálatosan megnönek.
Lekenem tojássárgával és jól megszorom barna cukorral de fehér cukorral is pont olyan finom.
Egy kicsi vizet spricolok a sütöbe, hogy kis göz legyen és pirosra sütöm a rozsákat.
 Vacsorára fogyasztottuk ki  házi barack lekvárral,  ki tejjel, Nagyon finom .


Az eredeti recept tücsök és bógár konyhája blogján található.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése