2016. január 22., péntek

Gyors leveles vendégváró





Hozzávalók:
  • egy doboz téglalapra szeletelt 450 g fagyasztott leveles tészta,
  • 250 g mascarponé
  • 150 g olvasztott fehér csokoládé
  • egy pár evőkanál baracklekvár
  • ugyanannyi tejföl
  • kevés kekszmorzsa
  • fél tábla reszelt étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
Elkészítés:

A leveles tésztát kiengedjük. A téglalapokat derelyevágóval párosával felvágjuk. Lekenjük felvert tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral és forró sütőben pirosra sütjük.
A krémhez a szoba-hőmérsékletű mascarponéhoz kanalanként hozzákeverjük az olvasztott és kissé kihűlt fehér csokoládét, majd ehhez a masszához óvatos mozdulatokkal hozzákavarjuk a két kanál porcukorral felvert tejszínt.
A megmaradt leveles tészta egyik felét a derelyevágóval bevagdossuk. A másik felére morzsát szórunk, egy kanál baracklekvárt teszünk, ugyanennyi tejfölt és megszórjuk reszelt csokoládéval. A széleit megkenjük vízzel, ráhajtjuk a töltelékre a bevagdosott részt és a széleit villával jól lenyomkodjuk. Forró sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Gyors, hamar megvan és finom.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése