Gyors leveles vendégváró
Hozzávalók:
- egy doboz téglalapra szeletelt 450 g fagyasztott leveles tészta,
- 250 g mascarponé
- 150 g olvasztott fehér csokoládé
- egy pár evőkanál baracklekvár
- ugyanannyi tejföl
- kevés kekszmorzsa
- fél tábla reszelt étcsokoládé
- 2 dl tejszín
A leveles tésztát kiengedjük. A téglalapokat derelyevágóval párosával felvágjuk. Lekenjük felvert tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral és forró sütőben pirosra sütjük.
A krémhez a szoba-hőmérsékletű mascarponéhoz kanalanként hozzákeverjük az olvasztott és kissé kihűlt fehér csokoládét, majd ehhez a masszához óvatos mozdulatokkal hozzákavarjuk a két kanál porcukorral felvert tejszínt.
A megmaradt leveles tészta egyik felét a derelyevágóval bevagdossuk. A másik felére morzsát szórunk, egy kanál baracklekvárt teszünk, ugyanennyi tejfölt és megszórjuk reszelt csokoládéval. A széleit megkenjük vízzel, ráhajtjuk a töltelékre a bevagdosott részt és a széleit villával jól lenyomkodjuk. Forró sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A krémhez a szoba-hőmérsékletű mascarponéhoz kanalanként hozzákeverjük az olvasztott és kissé kihűlt fehér csokoládét, majd ehhez a masszához óvatos mozdulatokkal hozzákavarjuk a két kanál porcukorral felvert tejszínt.
A megmaradt leveles tészta egyik felét a derelyevágóval bevagdossuk. A másik felére morzsát szórunk, egy kanál baracklekvárt teszünk, ugyanennyi tejfölt és megszórjuk reszelt csokoládéval. A széleit megkenjük vízzel, ráhajtjuk a töltelékre a bevagdosott részt és a széleit villával jól lenyomkodjuk. Forró sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Gyors, hamar megvan és finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése