Mandulás muffin
Muffin with almonds
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 14 dkg porcukor
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 dl olaj
- 1 tk sütőpor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve
- csipet só
- mandulaforgács
- 100g fehér csoki
- 100 ml tejszín
- 1 vanília
- 1 doboz mascarpone
A tojást kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, belekavarjuk a citromlével felhaboztatott sütőport. Jól elkavarjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és csipet sót. A muffinformákat kibéleljük a papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-2 evőkanálnyit). Ebből az adagból 12 muffin lesz. Megszórjuk sok mandulaforgáccsal, és 170-180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
Krém: 2 dl tejszínt a 200g csokoládéval felmelegítjük de nem forraljuk. Hűtőbe tesszük 4 órát, de még jobb ha egy éjszakát. Ezután beletesszük a 250g mascarponét és együtt mixerrel jó habosra kavarjuk.
Az eredmény egy nagyon finom ropogós muffin, Krémmel és gyümölccsel feltúrbózhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése