2014. augusztus 12., kedd

Darázs fészek -ahogyan én szeretem



Hozzávalók:
  • 450g sima liszt
  • 250g rétes liszt
  • fél kocka élesztő (2,5g friss)
  • 3 tojássárga
  • 4-5 dl tej
  • 1 mk só
  • 1 mk sütőpor
  • 250g vaj
  • 8 púpozott ek porcukor
  • 2 vanília cukor
  • 2 kanál olaj (napraforgó)
Elkészítés:
Összeszitáljuk a lisztet és a közepébe mélyedést készítünk. Az élesztőt kevés langyos tejben 1 kanál cukorral elkeverjük és a liszt kupac közepébe öntjük. Megszórjuk egy kis lisztel és addig kelesztjük amíg berepedezik a teteje. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat, a sütőport, valamint a sót. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és jó lágy tésztát dagasztunk. Amikor már elválik az edény falától a tészta, beledagasztunk 1 kanál olajat. Letakarjuk és kelni hagyjuk. Amíg kel a tésztánk, a vajat a porcukorral és vaníliával  a mixer legmagasabb fokozatán  nagyon habosra kavarjuk. A gyúródeszkát megolajazzuk (én a kötes tésztáknál sohasem lisztezek) és a megkelt tésztánkat kinyújtjuk négyzet alakúra. A vajas masszát rákenjük és jó szorosan feltekerjük. Elővesszük a muffin sütőformát, jó alaposan kivajazzuk és még a tetejét is megkenjük vajjal. A tésztát jo vastag 2 ujnyira felvágjuk és a muffin sütőbe igazgatjuk. Bő háromnegyed órát kelesztjük.
Jó bemelegített sütőben sütjük. Amikor egy kicsi színt kap, langyos tejben elkevert cukorral meglocsoljuk.
A széleire is jusson, így lesz csodálatosan karamell glazúros.
Puffos is, ropogós is. Nagyon finom !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése