2014. augusztus 21., csütörtök

Répás keksz dióval


Hozzávalók:
  • 32 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • 12 dkg durvára darabolt dió
  • 23 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 14 dkg glutén mentes liszt
  • 11 dkg keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1-1 kávéskanál őrölt fahéj, őrölt kardamom, őrölt gyömber
  • 1 tk vaníliakivonat
  • csipet só
Elkészítés:
Habosra keverjük a vajat a két egész tojással, utána beledolgozzuk az összes többi hozzávalót. Lágy masszát kapunk. Alufólia segítségével néhány kis, kb 3 cm átmérőjű hengert formálunk belőle, a hengerek végén összetekerjük a sztaniolt (mintha szaloncukrot csomagolnánk), és betesszük az összeset egy órára a fagyasztóba, hogy firmázható legyen a tészta.
Ennyi idő alatt épp annyira fagynak át, hogy  éles késsel még éppen lehet szerelni. Levesszük az alufóliát, és 5-6 mm vastag korongokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 220 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-30 percig. Akkor jó ha már szépen kezd pirulni a széle. Amikor kivesszük a sütőből, kifejezetten puha, és később sem fog nagyon megkeményedni.

1 megjegyzés:

  1. Koszonjuk szepen, ezek irto finomak voltak, a gyerekek hamar behabzsoltak! Receptet kerhetnek??? Koszi szepen! Emese

    VálaszTörlés