2013. október 19., szombat

Oreo keksz házilag

















Hozzávalók:
  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg holland kakaópor
  • 1 tk szódapor
  • fél tk sütőpor
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj 
  • 1 db tojás
  • csipetnyi só
Krém:
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tk vanilia
  • 4 ek tejszín
Elkészítés:
Lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzá adjuk a szódaport, sütőport és a sót, összekavarjuk.
A cukrot habosra kavarjuk a vajjal, hozzá adjuk a tojást , majd összekeverjük a lisztes-kakaós keverékkel.
Jól összedolgozzuk, nehezen fog összeállni, de a végén egy fényes keményebb masszát kapunk.
4 felé osszuk és egyenként kinyújtjuk, töredező tészta,de nyújtáskor összeáll. 5 cm korongokat vágunk belőle és a tetején egy kisebb vágóval épp csak mintát szúrunk. Tepsibe és mehet a sütőbe. 160 C-on 7 percig kell sütni, gázas sütőbe alacsony fokon 15 percig.Ellenőrizni kell ,kissé megemeljük a tésztát és ha az alján érezzük hogy kissé kérges, de a teteje még lágy akkor pont jó. Mikor kivesszük és kihűl ropogós lessz.


Krém:
Vajat nagyon habosra kavarjuk a porcukorral , ez kb 15 perc, hozzá adjuk a vaniliát és kanalanként a tejszínt, ezzel is habosra kavarjuk. Más dolgunk már nincs csak megtölteni a korongokat.
Nagyon finom, marad nálunk adventi süteménynek.
A recept "Tücsök és bogár konyhája" blogjáról származik.Nagyon fontos a holland kakaó, ettől lessz fekete.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése