Tudom kissé furcsa még ezekben a nagy melegekben adventre
gondolni ,
de az igazság az hogy,
én ilyenkor tudom letesztelni a családott melyek azok sütemények
amelyekre inkább rákattanak.
Nálunk még az is megtörténhet
,hogy a nagy kedvenc sütik helyet egy új recept alapján készült sütemény lesz a
nyerő.
Hozzávalók
12,5 dkg
étcsokóládé ,
4 tojás,
15 dkg ráma ,
15 dkg cukor,
8 dkg darált mandula,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg liszt
1 csipet só
A mázhoz
20dkg fehércsokóládé,
2,5 dl tejszin,
20dkg kókuszreszelék
Elkészités
Az étcsokóládét vizfürdő fölött felovasztjuk. A tojásokat
kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, a sárgáját
egymás után beledolgozzuk.Hozzáadjuk az olvasztott csokóládét is. A mandulát
elkeverjük a sütőporral,a lisztel,és ezt is a masszához keverjük.Végül a
tojáshabot óvatosan bele keverjük. Egy kisebb
tepsit sütőpapirral kibélelünk és a csokis masszát bele simitjuk. 180 fokon
kell sütni, Nekem gázas sütőm van itt a legkisebb fokozaton. 30 perc után tűprobával ellenőrizzuk ,hogy megsült-e . Jó négy orát hülni hagyjuk.
5*5 cm kockákra vágjuk.
A mázhoz a tejszinbe felolvasztjuk a csokoládét ,nem
forraljuk! Egy jó órát a hüttőbe tesszük. Ezután robotgéppel habosra keverjük. Ha
túl sürü lenne egy kis tejjel,vagy tejszinnel lazitjuk.
A kókuszreszeléket zsiradék
nélkül kissé megpiritjuk egy serpenyőben, kihűtjük.A sütemény kockák minden
oldalát megkenjük a krémmel és megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Hm! Finom! Ez bizti karácsonyi sűtemény lesz!
A recept a Fanny konyha plusz 2011-es számában jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése