Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg vaj
12 dkg porcukor
2.5 dkg élesztő
2.5 dl tej
3 tojássárgája
1/4 mokkáskanál só
1 tojás a
lekenéshez
5 dkg barna cukor a szorásra
Elkészités :
A muffinsütömet
jól kivajazom és 10 percre a hüttöbe teszem csak amig a vaj megdermed..
A lisztet kétszer
átszitálom , hogy jó levegös legyen,majd egy olyan tálba teszem ahol dagasztani
tudok. Közepébe kis fészket alakitok, ide teszem a porcukrot,rámorzsolom az
élesztőt és ráöntöm a langyos tejet. Pici lisztet szorok rá és hagyom kb. 15
percig hogy felfusson, az az amig megrepedezik. Hozzáadom a vajat elmorzsolva
,a tojás sárgákat és a mixer dagasztó spiráljaval jól megdolgozom. Ha szép
simma a tészta ,megolajozott kézzel eligazitom és meleg ,huzatmentes helyen
duplájára kelesztem.
Ha megkelt , vékonyan olajozott deszkára boritom,
kinyujtom és pohárral vagy pogácsa szaggatoval kivagom es szirmonként rózsát
alakitok belőle.
Na most veszem
elő a hüttöböl a mindenre jó muffin
sütöt és csak minden második bemélyedésbe teszek egy rózsa brióst, mivel sütés
közben csodálatosan megnönek.
Lekenem
tojássárgával és jól megszorom barna cukorral de fehér cukorral is pont olyan
finom.
Egy kicsi vizet
spricolok a sütöbe, hogy kis göz legyen és pirosra sütöm a rozsákat.
Vacsorára fogyasztottuk ki házi barack lekvárral, ki tejjel, Nagyon finom .
Az eredeti recept
tücsök és bógár konyhája blogján található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése