Narancsos muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 17 dkg cukor
- 2 tasak vaniliás cukor
- csipet só
- 4 tojás
- 1-1 tk reszelt citrom és narancs héj
- 4 ek citromlé
- 11 ek narancslé
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Elkészítés:
A puha margarint 100g cukorral és a csipet sóval jó habosra kavarjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és ezzel is alaposan kikavarjuk. A lisztet össze szitáljuk a sütőporral és kanalanként hozzáadjuk a habos tojásos masszához. Most tesszük bele a citrom és narancs hajat meg a citrom és narancslevet.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, folyamatosan hozzáadjuk a maradék 70g cukrot. Óvatosan kör-körös mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérjét a lisztes masszánkhoz. Fontos hogy óvatosan, mert ettől lessz magas a muffinunk. Formába pappír kapszlikat (muffin pappír) teszünk és két evőkanállal a formába teszünk a masszából. Lehet bele tenni apróra vágott csokit , de most én saját készítésű marshmallow (mályvacukor) fondantal díszítettem és az épp elég édes.
A fondant készítést majd fázisonként felteszem, addig is jó muffinozást :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése