2013. augusztus 11., vasárnap

Csokis muffin (24 darab)

















Hozzávalók: - 28dkg finomliszt
                   -  2 és 1/2 tk sütőpor 
                   - 1/2 tk szódabikarbóna
                   - 1/2 tk fahéj
                   - 3 ek kakaó
                   - 1 tojás
                   - 15 dkg barna vagy fehércukor
                   - 1 marék darabokra vágott csoki
                   - 1/2 marék szárított gyümölcs vagy dió (elmaradhat)
                   - 1 csomag vaniliás cukor
                   - 1 dl étolaj vagy 12,5 dkg vaj
                   - 2,5 dl joghurt
                   (tk: teás kanál,  ek: evő kanál)
Elkészítés :
Bemelegítsük a sütőt 180 fokra , vagy a gázast közepes fokra. Veszünk két tálat , az egyikbe összekavarjuk a száraz anyagokat (liszt,fahéj, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna, vaniliás cukor) jól elkeverjük és most tesszük bele a szárított gyümölcsöt és az apróra vágott csokit. Vesszük a másik tálat, beletesszük a joghurtot, vajat (én ezt használtam) cukrot és tojást, ezt is jól összekeverjük.
Most más dolgunk nincs mint a két tál tartalmát összekeverni jó alaposan. Nem egyszerű? A tésztával már  megvagyunk.
A muffin papírokat helyezzük a sütő formába és kanállal adagoljuk bele a masszát. Nem töltjük csak 3/4-ig mert meg emelkedik a tésztánk. Tű próbával ellenőrizzük ( én ezt kis bambusz pálcikával szoktam ) és ha nem ragad rá a tészta már kész is.
















5 percig hagyjuk a formában, majd kiszedjük hűlni. Díszítsük olvasztott csokival, ha van otthon, akkor tejszínnel, turmixolt gyümölccsel, de így magában is finom.
















Ez a recept a Tina 2006 dec számában jelent meg. A recepten pár helyen módosítottam.
Sok sikert nektek az elkészítésében. Csak JÓ minőségű alapanyagot használjatok.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése