Szilvás papucs
Enikő barátnőmnél kóstoltam ezt a párosítást, az az a tepertős, szilvás papucsot. Azonnal beleszerettem.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 30 dkg darált tepertő
- egy púpozott ek zsír
- 5 dkg vaj
- egy üveg eredeti rézüstbe főtt szilvalekvár (én a Topoloveni szilvalekvárt választottam, remek döntés)
- 25 g élesztő
- 1,5 dl tej
- 3/4 csapott teáskanál só
- egy tojás
Elkészítés:
A lisztbe eldörzsöljük a zsírt és a vajat és a darált tepertőt. 25 g élesztőt felfuttatunk 1,5 dl tejben. Amikor felfutott, hozzáadjuk a zsiradékos liszthez, beletesszük a tojást, a sót és meggyúrjuk a tésztát. Keleszteni hagyjuk, jó bő félórát. Kinyújtjuk, négyzeteket vágunk, közepébe lekvárt teszünk és becsomagoljuk. Felvert tojássárgával megkenjük a papucsunkat. Már is mehet a sütőbe és szép aranysárgára sütjük. Aki szereti porcukorral is megszórhatja, de nekünk így pont jó volt.
Köszönöm Enikő a receptet. Igazán egy különleges ízvilág.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése