2015. június 13., szombat

Szilvás papucs



Enikő barátnőmnél kóstoltam ezt a párosítást, az az a tepertős, szilvás papucsot. Azonnal beleszerettem. 
Íme a recept:

Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 30 dkg darált tepertő
  • egy púpozott ek zsír
  • 5 dkg vaj
  • egy üveg eredeti rézüstbe főtt szilvalekvár (én a Topoloveni szilvalekvárt választottam, remek döntés)
  • 25 g élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 3/4 csapott teáskanál só
  • egy tojás

Elkészítés:
A lisztbe eldörzsöljük a zsírt és a vajat és a darált tepertőt. 25 g élesztőt felfuttatunk 1,5 dl tejben. Amikor felfutott, hozzáadjuk a zsiradékos liszthez, beletesszük a tojást, a sót és meggyúrjuk a tésztát. Keleszteni hagyjuk, jó bő félórát. Kinyújtjuk, négyzeteket vágunk, közepébe lekvárt teszünk és becsomagoljuk. Felvert tojássárgával megkenjük a papucsunkat. Már is mehet a sütőbe és szép aranysárgára sütjük. Aki szereti porcukorral is megszórhatja, de nekünk így pont jó volt.
Köszönöm Enikő a receptet. Igazán egy különleges ízvilág.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése