2015. június 19., péntek

Barni szelet




Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 ek griz
  • 2 ek kakaó (minőségi)
  • 2 ek liszt
  • 1 vanília
  • 1 tk sütőpor
  • csipetnyi só
Krémhez:
  • 17 dkg tubusos sűrített tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 ek méz
  • 1 tasak tejszínhab fixáló
  • 1 tasak zselatinpor
  • 0,5 dl víz
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. Apránként hozzáadjuk a tejet, olajat és a mézet. A lisztet, a grízt, a sütőport és a kakaót összekeverjük és lassan az előző tojássárgás keverékhez hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a kész kikavart masszához keverjük. A tésztát kettőbe osztjuk. Két lapot sütünk, sütőpappírral bélelt tepsibe, ez nekem 30X32 cm-es volt. Vigyázat hamar megsül! A krémhez a zselatint feloldjuk a vízben és 10 percig pihentetjük. Ez alatt a sűrített tejet összekeverjük a mézzel és 0,5 dl tejjel. A zselatint vízgőz fölött felmelegítjük majd a maradék 0,5 dl tejjel elkeverjük. A sűrített tejes masszát összekeverjük a zselatinos tejjel és addig pihentetjük, míg a tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a tejszínt a zselatinos masszával és 10 percre hűtőbe tesszük. Ez után a két két kakaós lap közé simítjuk, jól behűtjük és csinos szeletekre vágjuk. Akinek van kedve forgassa szeletenként olvasztott csokiba.
Petri Csilla receptje alapján készült.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése