Tejszínes sajtos csirke torta
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 40 dkg trappista sajt
- 4 dl tejszín
- 3 tojás
- só, szerecsendió
- liszt
- zsemlemorzsa
- vaj
- 1 marék vegyes mag (elhagyható)
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén besózzuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat felütjük és felverjük. Egy kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. A csirkemellet először lisztbe, majd a felvert tojásba, legvégül a reszelt sajtba forgatjuk, és lerakjuk a tortaformába. A tejszínt összeverjük reszelt szerecsendióval, és ráöntjük a húsra. 150-160 C fokos sütőben kb 90 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt legalább 20 percig pihentetjük. Nem csak melegen, hidegen is kitűnő fogás.
A recept a Nők lapja konyha 2010 júniusi számában jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése