2014. július 16., szerda

Tejszínes sajtos csirke torta



 

Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell
  • 40 dkg trappista sajt
  • 4 dl tejszín
  • 3 tojás
  • só, szerecsendió
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • vaj
  • 1 marék vegyes mag (elhagyható)

Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén besózzuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat felütjük és felverjük. Egy kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. A csirkemellet először lisztbe, majd a felvert tojásba, legvégül a reszelt sajtba forgatjuk, és lerakjuk a tortaformába. A tejszínt összeverjük reszelt szerecsendióval, és ráöntjük a húsra. 150-160 C fokos sütőben kb 90 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt legalább 20 percig pihentetjük. Nem csak melegen, hidegen is kitűnő fogás.
A recept a Nők lapja konyha 2010 júniusi számában jelent meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése