Pisztáciás tekercs
Sponge cake roll with pistachio cream
Hozzávalók: (piskótához)
- 5 tojás
- 5 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 púpozott ek holland kakaó
- 200g vaj
- 200g porcukor
- 1 db Oetker pisztáciás puding
- 4 dl tej
- 100g natúr pisztácia (nem sózott)
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét 5 ek cukorral nagyon keményre verjük. Egyenként belekavarjuk a tojássárgát, vigyázzunk, a habot ne törjük össze. A lisztet elkavarjuk sütőporral és a kakaóval és óvatosan kanalanként a tojásos masszához kavargatjuk. Sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük és megsütjük. Tűpróba.
Ha megsült porcukorral megszórt sütőlapra borítjuk, lehúzzuk a másik sütőpappírt és azonnal feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém: A vajat a porcukorral nagyon habosra kavarjuk. A pudingot megfőzzük a tejjel. Amíg hűl megpucoljuk a pisztáciát, kissé lepirítjuk, amikor kis színt kap, 2 kanál kristálycukrot szórunk rá, és finoman ráolvasztjuk, azonnal kiborítjuk egy tányérba. A vajhoz kavarjuk a kihűlt pudingot, jó habosra felverjük, hogy minél lazább krémet kapjunk. A kihűlt pisztáciát apróra törjük és a felét óvatosan a pudingos krémhez keverjük.
Megkenjük a piskótánkat, feltekerjük és betesszük a hűtőbe. 6 ek krémet meghagyunk a tekercs bevonására. 3 óra hűtés után bevonjuk a maradék krémmel és megszórjuk a maradék pisztáciával.
Visszatesszük a hűtőbe.
Fogyasztás előtt 1 órával vegyük ki a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékleten, mert így igazán finom ez a vajkrém.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése