2014. június 30., hétfő

Barackos lepény

Peach pie


A recept ugyan az, mint a nyertes szilvás lepényemnél, csak szilva helyett barackot használtam és nincs ebbe krém

A hagyomanyos receptek nagyon finomak csak nekünk valami plussz is kell rá. Ez ami különlegessé varázsolja ezt a süteményt. Az alap tészta Gabojsza http://gabojsza.cafeblog.hu/  barack lepénye alapján.

Hozzávalók:
  • 40 dgk liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 dl olaj 
  • 15g élesztő
  • 3-4 dl tej
  • fél mokkáskanál só
  • 3 tojás
  • 1 kg kajszi barack
  • 2 ek fahaj + 100g barna cukor

Elkészítés:
Az élesztőt egy mk cukorral  és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk , közepébe mélyedést és ebbe bele tesszük a lágy vajat, 3 tojás sárgát, a cukrot, olajat és a felfuttatott élesztőt. Géppel vagy fakanállal a langyos tej hozzáadásával nokedli lágyságú tésztát dagasztunk. Keményre verjük a tojás fehérjét és óvatosan hogy ne törjön össze a lágy tésztába kavarjuk. Egy fél órát meleg helyre tesszük kelni.
Nagy tepsit alaposan kikenünk vajjal vagy margarinnal, megszorjuk lisztel és a lágy nokedli tésztánkat vizes kanállal belesímítjuk.
Tetejére félbe vágott barackot teszünk sűrűn a húsos felük legyen felűl és megszorjuk a 100g cukorban elkavart fahajjal. Jót tesz az ízének ha otthon van és rászórunk egy marék apróra vágott diót. Mehet a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése