2014. február 21., péntek

Barackos napraforgó







Hozzávalók:

  • 15 dkg tehén túró
  • 6 ek tej
  • 6 ek olaj
  • 1/4 mk só
  • 1 csomag vanilia cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 8 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg felezett őszibarack kompót
  • 1 tojás 
  • 1 tk tejszín
Elkészítés:

A túrót simára keverjük tejjel , olajjal , a két féle cukorral és a reszelt citrom héjjal. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a túrós masszával tésztává gyúrjuk, fél órát a hűtőbe tesszük. Az őszibarack kompótot lecsepegtetjük, a tojást szétválasszuk. A túrós tésztánkat kinyújtjuk 1/2 cm vastagra és 12X12 cm-es négyzeteket vágunk.A négyzetek sarkát átlósan bevágjuk, középen meghagyva a barack helyét. Beletesszük a barackot és minden második csücsköt megkenünk tojás fehérjével, majd a barack közepére hajtjuk és összenyomjuk őket. Így alakítjuk ki a gyerekkorunk szélforgóját. A tésztát megkenjük tojás sárgával, megszorjuk kevés cukorral és arany sárgára sütjük.
Ha nem szeretjük a barackot, fél doboz mascarponét óvatosan hozzáadunk 100g olvasztott csokihoz és ezt tesszük a közepébe.200 C-on 12-15 percig sütjük. Ha kihűltek porcukorral megszorjuk.
FINOM!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése