Barackos napraforgó
Hozzávalók:
- 15 dkg tehén túró
- 6 ek tej
- 6 ek olaj
- 1/4 mk só
- 1 csomag vanilia cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 8 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg felezett őszibarack kompót
- 1 tojás
- 1 tk tejszín
A túrót simára keverjük tejjel , olajjal , a két féle cukorral és a reszelt citrom héjjal. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a túrós masszával tésztává gyúrjuk, fél órát a hűtőbe tesszük. Az őszibarack kompótot lecsepegtetjük, a tojást szétválasszuk. A túrós tésztánkat kinyújtjuk 1/2 cm vastagra és 12X12 cm-es négyzeteket vágunk.A négyzetek sarkát átlósan bevágjuk, középen meghagyva a barack helyét. Beletesszük a barackot és minden második csücsköt megkenünk tojás fehérjével, majd a barack közepére hajtjuk és összenyomjuk őket. Így alakítjuk ki a gyerekkorunk szélforgóját. A tésztát megkenjük tojás sárgával, megszorjuk kevés cukorral és arany sárgára sütjük.
Ha nem szeretjük a barackot, fél doboz mascarponét óvatosan hozzáadunk 100g olvasztott csokihoz és ezt tesszük a közepébe.200 C-on 12-15 percig sütjük. Ha kihűltek porcukorral megszorjuk.
FINOM!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése