Valami egyszerű energia teli finomságra vágytunk,ami hamar kész és szinte minden alkatrésze kikerül a kamrából .Erre a HÁZI MÜZLISZELETRE esett a választásunk. NEM BÁNTUK MEG,
Hozzávalók
- 7 dkg barna cukor
- 7 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál méz
- 14 dkg vaj
- 25 dkg zabpehely
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg mogyoró
- 5 dkg szezámmag
- 1 evőkanál kandirozott narancshéj
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg aszalt sárga barack
Olvasszuk fel a kétféle cukrot a mézzel és a vajjal. Az aszalt sárgabarackot daraboljuk fel, a mogyorót törjük durvára.Adjuk az olvasztott vajhoz a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöket, a mogyorót,a narancshéjat,illetve a szezámmagot és alaposan keverjük össze.
Kanalazzuk a masszát sütőpapirral kibélelt tepsibe (nekem ez 25x 25) ,kanállal simitsuk el, és kissé nyomkodjuk le.
Süssük aranyszinüre kb 30 perc,
Teljesen hagyuk kihülni és vékony keskeny szeletekre vágjuk.
Ha kedvünk van olvasszunk csokit vizgőz felett 1 tábla csoki +1 kanál étolaj és az alját mártsuk bele.
Hütöben hamar megköt a csoki.
Amit változtattam a recepten ,a mazsolát és a narancs hajat kihagytam ,nem mindenki szereti nálunk,helyette apró csoki golyocskák kerültek. Bátran cserélhetitek a hozzá való aszalt gyümőlcsőket a kedvetekre.
Az eredeti recept BLIIK NŐK KONYHA szeptember 2011-es számába jelent meg. Köszönet érte..
,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése