2013. szeptember 11., szerda

Pizza (ahogy én készítem)






















Hozzávalók:
  • 80 dkg kenyérliszt
  • 1/2 dl tej
  • 25g friss élesztő
  • 1ek só
  • 1ek vaj
  • 3ek olivaolaj
  • 3-4dl langyos víz
  • 1db kockacukor
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a fél deci langyos tejben az egy darab kockacukorral. Átszitáljuk a lisztet (ez mindig fontos) széliben elszorjuk a sót, majd közepébe beletesszük az egy kanál vajat. Ez után bele töltjük a felfuttatott élesztőt az olivaolajat és 3 dl langyos vizet. Bedagasszuk a tésztát, ez mehet mixerrel, elkészíthető kenyér sütőgépbe vagy kézzel bedagasszuk. Ha úgy látjuk túl kemény a tészta, hozzá dagasszuk a megmaradt 1dl langyos vizet is figyelve arra hogy a lisztek nem egyformák. Ha kész vagyunk olajos kézzel megigazítjuk a tésztánkat és egy kiolajozott tálba belehelyezzük. Frissentartó fóliával jól betekerjük a tálat és a hűtőbe tesszük. Reggelre megkel a tésztánk és újra átgyúrjuk. Vissza tesszük a hűtőbe és délig vagy ebédig ott tartjuk. Következik a kiszaggatás, kis kerek cipókat formálunk belőle.




















Kerekre nyújtjuk és megkenjük paradicsom szósszal. A kerek pizza szélét megszorjuk sajtal és kívülről feltekerjük. Ez azért jó mert így lessz rendkívül finom a széle és senki sem hagyja a tányérján.













Kedvünkre megpakoljuk minden földi jóval és máris mehet a sütőbe.













Ebből a tésztából készíthető a Callzoné is.













Nyújtjuk kerekre, rá szósz és még amit szeretnénk majd körbe kenjük vízzel













Egymásra hajtjuk és a széleit feltekerjük.


























Jó pizzázást nektek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése