Csodafinom almás tészta
Ez egy nagyon finom, ízletes almás tészta. Feltétlenül ki kell próbálni.
Hozzávalók &
A lisztet kétszer átszitáljuk ,majd elmorzsoljuk a vajjal. Közepében beletesszük a feloldott élesztőt,
a tojássárgákat , 2 kanál cukrot , csipet sót valamint a kanál ecetet, A tésztát összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk., majd egy órát pihentetjük.
Két lapot nyújtunk, egyiket vajjal kikent tepsibe tesszük. Megszórjuk morzsával, rárakjuk a megreszelt ,kicsavart és cukorral meg fahajjal elkevert almát, megszórjuk ezt is egy kevés darával és befedjük a második kinyújtott tésztával. Ezt a lapot megkenjük vízzel és vastagon beszórjuk porcukorral. Villával megszurkáljuk és szép aranysárgára sütjük.
Langyosan már szeletelhető, már aki kibírja várni. Ha kedveskedni akarok a család férfijainak ez a süti egy biztos siker, Másnapot, csak akkor éri meg ha a fotózás erejéig el tudok dugni belőle.
Hozzávalók &
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 tojássárga
- 2 kanál cukor
- diónyi élesztő kevés tejben feloldva
- csipet só
- 1 evőkanál ecet
A lisztet kétszer átszitáljuk ,majd elmorzsoljuk a vajjal. Közepében beletesszük a feloldott élesztőt,
a tojássárgákat , 2 kanál cukrot , csipet sót valamint a kanál ecetet, A tésztát összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk., majd egy órát pihentetjük.
Két lapot nyújtunk, egyiket vajjal kikent tepsibe tesszük. Megszórjuk morzsával, rárakjuk a megreszelt ,kicsavart és cukorral meg fahajjal elkevert almát, megszórjuk ezt is egy kevés darával és befedjük a második kinyújtott tésztával. Ezt a lapot megkenjük vízzel és vastagon beszórjuk porcukorral. Villával megszurkáljuk és szép aranysárgára sütjük.
Langyosan már szeletelhető, már aki kibírja várni. Ha kedveskedni akarok a család férfijainak ez a süti egy biztos siker, Másnapot, csak akkor éri meg ha a fotózás erejéig el tudok dugni belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése