2016. február 15., hétfő

Csodafinom almás tészta



Ez egy nagyon finom, ízletes almás tészta. Feltétlenül ki kell próbálni.

Hozzávalók &

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárga
  • 2 kanál cukor
  • diónyi élesztő kevés tejben feloldva
  • csipet só
  • 1 evőkanál ecet
Töltelék   2 kg alma ,10 evőkanál cukor, ha savanykás az alma még  egy pár kanállal mehet bele de mindenképp kóstoljuk,és 2 evőkanál őrölt fahaj. Tetejére porcukor.
 A lisztet kétszer átszitáljuk ,majd elmorzsoljuk a vajjal. Közepében beletesszük a feloldott élesztőt,
a tojássárgákat ,  2 kanál cukrot , csipet sót valamint a kanál ecetet, A tésztát összegyúrjuk, és jól kidolgozzuk., majd egy órát pihentetjük.
Két lapot nyújtunk, egyiket vajjal kikent tepsibe tesszük. Megszórjuk morzsával, rárakjuk  a megreszelt ,kicsavart és cukorral meg fahajjal elkevert almát, megszórjuk ezt is egy kevés darával és befedjük a második kinyújtott tésztával. Ezt a lapot megkenjük vízzel és vastagon beszórjuk porcukorral. Villával megszurkáljuk és szép aranysárgára sütjük.
Langyosan már szeletelhető, már aki kibírja várni.  Ha kedveskedni akarok a család férfijainak ez a süti egy biztos siker, Másnapot,  csak akkor  éri meg ha a fotózás erejéig el tudok dugni belőle.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése